Σεμινάριο Γυμναστών «Αθλητισμός Για Όλους» και «Άσκηση στα Σώματα Ασφαλείας και στην Εθνική Φρουρά».

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» το Παγκύπριο Σεμινάριο των Γυμναστών των Προγραμμάτων «Αθλητισμός Για Όλους»  και «Άσκηση στα Σώματα Ασφαλείας και στην Εθνική Φρουρά».

Στο σεμινάριο παρευρέθηκε η Πρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού  Δρ. Κλέα  Χατζηστεφάνου  Παπαέλληνα,  ο Αντιπρόεδρος  κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης,  ο Αν. Γενικός Διευθυντής  κ. Φίλιππος Σοφοκλέους, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού   κ. Χρίστος  Ορφανίδης καθώς και η Προϊσταμένη των Προγραμμάτων κα. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ .

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΚΟΑ, αφού ευχαρίστησε τους Γυμναστές για την προσφορά τους, ανάφερε ότι τα Προγράμματα «Αθλητισμός Για Όλους» και «Άσκηση στα Σώματα Ασφαλείας και στη Εθνική Φρουρά» ταυτίζονται πλήρως με την στρατηγική του ΚΟΑ για προώθηση του Αθλητισμού. Εξέφρασε επίσης την στήριξη του Οργανισμού στα Προγράμματα και τόνισε τη σημασία που πρέπει να δίνεται στην κατάρτιση  και την εξειδίκευση της διδασκαλίας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τέτοια Σεμινάρια αναβαθμίζονται οι γνώσεις και οι εμπειρίες των Γυμναστών και μεταφέρεται η γνώση σε ποικίλους τομείς στα θέματα άθλησης. Εξέφρασε επίσης την πίστη της στους Γυμναστές, για την επίτευξη της προώθησης των στόχων του Οργανισμού αλλά και την ικανοποίηση της για την διεξαγωγή για 1η φορά Σεμιναρίου, με την από κοινού συμμετοχή των Γυμναστών των Προγραμμάτων «Αθλητισμός Για Όλους»  και «Άσκηση στα Σώματα Ασφαλείας και στην Εθνική Φρουρά».

Τέλος, με την ευκαιρία των 30 Χρόνων λειτουργίας του Προγράμματος ΑΓΟ που συμπληρώνονται το 2015, έδωσε το έναυσμα για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση καινοτόμων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα προκύψουν μέσα από την επεξεργασία ιδεών από ομάδες εργασίας.

Η Προϊστάμενη των Προγραμμάτων ανέπτυξε το θέμα της αξιολόγησης-επιθεώρησης του μαθήματος ΑΓΟ. Έκανε αναφορά στις έρευνες που σχετίζονται με τον συνιστώμενο χρόνο άσκησης, τον πραγματικό χρόνο άσκησης  κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος και πρότεινε τρόπους διαχείρισης του χρόνου, με σκοπό την αύξηση του συνολικού χρόνου άσκησης των παιδιών. Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο προετοιμασίας του μαθήματος, στις ασκήσεις που χρησιμοποιούνται και στους στόχους του μαθήματος. Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του ρόλου του Γυμναστή στη διεξαγωγή ενός επιτυχημένου μαθήματος.

Ο Επιθεωρητής-Συντονιστής της Επαρχίας κ. Λευτέρης Πολυδώρου ανέπτυξε το θέμα «Αθλητισμός και παιδί – Γενική Άθληση». Αναφέρθηκε στον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας του και κατέθεσε εισηγήσεις για συζήτηση, με σκοπό την βελτίωση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου,  το οποίο χωρίστηκε σε θεματικές ενότητες, οι  Γυμναστές παρουσίασαν  τα θέματα: Pilates, Ρυθμική Γυμναστική,  Τρίαθλο και Cross  Fit.   Τα πιο πάνω θέματα παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία από τους Γυμναστές κα. Μαίρη Στυλιανού, κα. Χριστιάνα Λοϊζου Στούππα, κ. Δημήτρη Καφούρη και  κ. Ανδρέα Κουμή αντίστοιχα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»