Χαιρετισμός του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού                                                                   

 

Η επιστροφή (και) του αθλητισμού στην κανονικότητα μάς έδωσε πνοή και μάς θύμισε την ομορφιά του αθλητισμού και της άσκησης. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι τρόπος ζωής κι αυτό είναι το μήνυμα που επιθυμούμε να περάσουμε μέσα από το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους».

Το ΑΓΟ είναι ένα από τα κορυφαία εθνικά προγράμματα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Οι στόχοι του ταυτίζονται με την πολιτική του ΚΟΑ, που στοχεύει στο να βοηθήσει όλους τους συμπολίτες μας να στραφούν προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συνεχίζει αυτή τη συνεισφορά του στο κοινό με την έναρξη του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα ΑΓΟ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, φυσικής κατάστασης, μόρφωσης, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης. Δίνεται σε όλους η δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό κι αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του: η πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στον αθλητισμό, χωρίς διακρίσεις.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται το παιδί, το οποίο έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να αγαπήσει τον αθλητισμό, να αντιληφθεί την αξία του και να τον εντάξει στην καθημερινότητά του, όχι μόνο ως ανήλικος, αλλά και μετέπειτα στην ενήλικη ζωή του. Να αποκτήσει αθλητική παιδεία που θα τον συντροφεύει σε όλη του τη ζωή. Παράλληλα λειτουργούν και προγράμματα για ενήλικες, τα οποία προσελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Μάλιστα τα προγράμματα εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα, πιο εξειδικευμένα, αθλήματα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της επιλογής από μία ευρεία γκάμα αθλημάτων στους συμμετέχοντες.

Το ΑΓΟ επιτελεί πολύ σπουδαίο έργο και η καλύτερη απόδειξη είναι τα 16.000 ενεργοποιημένα μέλη του προγράμματος, μέλη όλων των ηλικιών. Τα προγράμματα του ΑΓΟ τα συναντούμε πλέον παντού:  στον Δήμο, στην Κοινότητα, στα σχολεία, στα γυμναστήρια, στα στάδια, στα σώματα ασφαλείας, στους χώρους εργασίας, στους οίκους ευγηρίας.

Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» προσφέρει ευκαιρίες άθλησης με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής υγείας, καθώς και τη συμμετοχή των μελών του σε κοινωνικές δραστηριότητες.

Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους προς τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα υγεία, χαρά, διασκέδαση. Τους καλούμε ταυτόχρονα να τα εγγράψουν στα προγράμματα που επιθυμούν και να είναι βέβαιοι πως τα παιδιά τους θα βρίσκονται στα καλύτερα χέρια, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων γυμναστών του ΑΓΟ.

Εύχομαι καλή αθλητική χρονιά στο ΑΓΟ και τα μέλη του.

 

 

Ανδρέας Τ. Μιχαηλίδης

Πρόεδρος ΚΟΑ