Χαιρετισμός του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού                                                                       

 

Ο Αθλητισμός μπήκε πλέον στις «ράγες» της επανεκκίνησης του, κάτι που φέρνει πλατιά χαμόγελα στον αθλητικό κόσμο του τόπου μας. Η πανδημία με τον Covid -19 αποπροσανατόλισε όλο σχεδόν τον κόσμο από την κανονικότητα του.

 

Το κουράγιο και η πίστη για επανεκκίνηση του αθλητισμού, ουδέποτε έπαψε. Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο, στο να κρατεί σε αθλητική εγρήγορση τα μέλη του κάθε ηλικίας, τον καιρό της υποχρεωτικής καραντίνας, λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό. Ήταν το πρόγραμμα που συντρόφευε  τον καθένα από εμάς κατά τον εγκλεισμό μας στο σπίτι. Ήταν ουσιαστικά το γυμναστικό πρόγραμμα που μας διατήρησε σωματικά και πνευματικά σε ψηλό ψυχολογικό επίπεδο.

 

Η απόφαση του Οργανισμού για δημιουργία ειδικής πλατφόρμας από το ΑΓΟ για παρουσίαση προγραμμάτων άθλησης από τους γυμναστές του προγράμματος έτυχε καθολικής ανταπόκρισης από το κοινό και ήταν άκρως πετυχημένο.

 

Μετά από πολύμηνη αβεβαιότητα για το αύριο του αθλητισμού λόγω της πανδημίας, ο ΚΟΑ παίρνει τώρα τη σκυτάλη και δίνει το έναυσμα για πλήρη αθλητική δράση. Μέσα σε αυτή τη δράση συγκαταλέγεται και η έναρξη του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους», την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

 

Το ΑΓΟ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και γενικά το πρόγραμμα έχει πολύχρονον σταθερό προσανατολισμό στην εκπλήρωση της αθλητικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και ταυτόχρονα ψυχαγωγικής αποστολής του. Κατάφερε να αγκαλιάσει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων στη χώρα μας, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση. Καλύτεροι πρεσβευτές του ΑΓΟ για τα πολλαπλά οφέλη του, είναι τα 16.000 ενεργοποιημένα μέλη διαφόρων ηλικιών.

 

Το ΑΓΟ εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και ταυτόχρονα αναβαθμίζεται, με βάση τις τάσεις της σύγχρονης ζωής και της αθλητικής πραγματικότητας. Στηρίζεται στην εφαρμογή αυστηρά δομημένων γενικών και ειδικών προγραμμάτων, τα οποία επεξεργάστηκε η διοίκηση του ΑΓΟ και εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

 

Ευχαριστούμε και ταυτόχρονα συγχαίρουμε τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους στην αθλητική ενασχόληση και ταυτόχρονα τούς καλούμε να τα εγγράψουν στα προγράμματα της αρεσκείας τους και να μας εμπιστευθούν, ότι όλα στο ΑΓΟ γίνονται με ασφάλεια  από τους  έμπειρους γυμναστές του προγράμματος.

 

Εύχομαι καλή αθλητική χρονιά στο ΑΓΟ και τα μέλη του.

 

 

Ανδρέας Τ. Μιχαηλίδης

Πρόεδρος ΚΟΑ