ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ TAFISA

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (FISpT).

 

Το Πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» του ΚΟΑ προσβλέπει σε μια νέα αθλητική χρονιά, ευελπιστώντας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, μακριά από τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Σημειώσαμε με συγκίνηση πρωτόγνωρα συναισθήματα, για το πόσο ο κόσμος, ανεξαρτήτως ηλικίας, αγκάλιασε με θέρμη και αγάπη την ευκαιρία που του δόθηκε και πόσο ψηλά αξιολογεί τον αθλητισμό. Αυτή η άδολη αγάπη του για το ΑΓΟ αυξάνει τη δική μας ευθύνη να ενισχύουμε και να αναβαθμίζουμε συνεχώς τα προγράμματά μας και να ανταποκρινόμαστε στις ψηλές προσδοκίες του κόσμου.

Η εμπειρία της πανδημίας και του εγκλεισμού μάς δίδαξαν πολλά πράγματα, μέσα από τα οποία βγήκαμε πιο δυνατοί και έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

 

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ

 

Το Πρόγραμμα ΑΓΟ, όχι μόνο εξελίχθηκε ποιοτικά άλλα γρήγορα απέσπασε την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του κόσμου, που έσπευσε να ενταχθεί σε αυτό, αποδεικνύοντας πως η υγεία , η σωματική και πνευματική ευεξία, άλλα και η ποιότητα ζωής είναι στις άμεσες προτεραιότητες του.

Ο μαζικός αθλητισμός:

  • είναι ευεργετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
  • βοηθά στην επικοινωνία
  • είναι μέσο βελτίωσης της υγείας
  • βοηθά στην ανάπτυξη της αθλητικής βάσης
  • βοηθά στην ανεύρεση ταλαντούχων παιδιών
  • ενισχύει την κοινωνική ένταξη ειδικών ομάδων
  • προσφέρει σωματική και ψυχική ισορροπία
  • προσφέρει ψυχαγωγία
  • είναι η διέξοδος της νεολαίας από την υποκινητική επίδραση της τεχνολογίας

 

Συνεχώς στοχεύουμε  στην ποσοτική και ποιοτική αύξηση των προγραμμάτων. Συνδέουμε το πρόγραμμα ΑΓΟ με τον αγωνιστικό αθλητισμό. Κύριος στόχος άλλα και προτεραιότητα μας είναι το παιδί και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε  τον αθλητισμό κομμάτι της ζωής του.

 

Τα τελευταία χρόνια δώσαμε καινούργιο χαρακτήρα στο πρόγραμμα, εντάσσοντας νέα αθλήματα όπως Sup, Kids athletics , ποδηλασία, Kangoo Jumps και Τρίαθλο. Στόχος μας για την συνέχεια είναι να ενταχθούν και εποχιακά αθλήματα όπως ορειβασία, χιονοδρομίες, αθλήματα στη φύση και στη θάλασσα.

 

Πολύ μεγάλη επιτυχία έχουν και τα προγράμματα για ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, νέους

και τα προγράμματα τρίτης ηλικίας.

 

Στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία, ώστε μέσα από την κίνηση να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

 

Δημιουργούμε προϋποθέσεις άθλησης και επανένταξης στην κοινωνία των φυλακισμένων και εξαρτημένων ατόμων.

 

Ακόμη προσφέρουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες στην Κύπρο να ενταχθούν ισότιμα στα  προγράμματα.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης που είναι ένας σημαντικός σκοπός του ΑΓΟ, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως αθλητικές επιδείξεις, εκδρομές, ψυχαγωγικές συγκεντρώσεις και πολλά άλλα.

 

Τα μέλη του ΑΓΟ έχουν ξεπεράσει σύνδρομα, όπως η απομόνωση, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μοναξιά, η κατάθλιψη, η εσωστρέφεια.

 

Καθημερινά ακούμε πολλά θετικά σχόλια για τα πολλά οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή των μελών μας στο ΑΓΟ και με πόση λαχτάρα, περιμένουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα.

 

Όλοι εμείς στη διαχείριση του ΑΓΟ νιώθουμε πολύ όμορφα  βλέποντας τα μέλη μας  να συμμετέχουν, να ασκούνται, να χαμογελούν  και να ψυχαγωγούνται.

 

Η ανταμοιβή μας είναι να σας βλέπουμε να απολαμβάνετε τη συμμετοχή σας στο ΑΓΟ, να χαίρεστε, να αθλείστε, να,  διασκεδάζετε και να κάνετε καινούργιους φίλους. Να νιώθετε ότι το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους είναι οικογένεια εσάς.

 

ΕΦΗΣ ΜΟΥΖΟΥΡΟΥ – ΠΕΝΗΝΤΑΕΞ