ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ TAFISA

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (FISpT).

Σήμερα, η Κύπρος μας, όπως και όλος ο  κόσμος, αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές σε διάφορες κλίμακες και επίπεδα που δεν έχει ξανασυμβεί τόσο σωρευτικά: κλιματικές αλλαγές, πόλεμοι, πυρηνικές απειλές, πολιτικές αναταραχές, τρομοκρατία, πανδημίες, μεταδοτικές ασθένειες, απομόνωση, καταπίεση, υποσιτισμός, φτώχεια.

 

Η παγκοσμιοποίηση των πάντων επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη και κανείς δεν εξαιρείται. Οι φίλοι μας, οι γείτονές μας, οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας.

 

Χωρίς άμεση και αποτελεσματική αλλαγή και εξεύρεση λύσεων, πολύ φοβάμαι, οι επόμενες γενιές δεν θα είναι σε θέση να απολαύσουν τη ζωή και τα αγαθά της, όπως τα ζήσαμε εμείς. Θα είναι ένας κόσμος απόμακρος και χειρότερος  από το δικό μας. Αυτό όχι μόνο δεν είναι δίκαιο, αλλά και απαράδεκτο από κάθε άποψη. Θέλουμε όλοι να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε την κατηφόρα της ανθρωπότητας.

 

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνέει. Έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους με έναν τρόπο που λίγοι μπορούν.

Απευθύνεται στους νέους με μια γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα εκεί που κάποτε υπήρχε μόνο απελπισία.

 

Είναι καιρός όλοι να προσέξουμε, να αναλάβουμε την ευθύνη, να αναλάβουμε

δράση και, μέσω του Προγράμματος Αθλητισμός για Όλους, να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο αύριο για την επόμενη γενιά

 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ

 

 

Τα προγράμματα του ΑΓΟ λειτουργούν σε 500 διαφορετικά κέντρα άθλησης με διάφορα είδη γυμναστικής, προσαρμοσμένα σε κάθε κατηγορία ανθρώπων, ώστε να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αθλήματα και δράσεις που τους κάνουν να νιώθουν τη χαρά του αθλητισμού, χωρίς το άγχος της αποτυχίας και του ανταγωνισμού.

 

Η ραγδαία ανάπτυξη και η μεγάλη επιτυχία που είχε τα τελευταία χρόνια το Πρόγραμμά ΑΓΟ, από το μικρό παιδάκι μέχρι τον παππού και τη γιαγιά,  από την οικοκυρά μέχρι τον επιστήμονα, υποδηλώνει ότι οι προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων έχουν καρποφορήσει.

 

Η αγάπη του κόσμου για το Πρόγραμμα συνεχώς μεγαλώνει. Παράλληλα, όμως, χρόνο με το χρόνο, αυξάνονται και οι δικές μας ευθύνες, ως διοργανωτές.

 

Στόχοι του Προγράμματος είναι:

 

  • Η δια βίου άσκηση και η άσκηση ως μέρος της ζωής
  • Η βελτίωση της σωματικής και πνευματικής υγείας του ατόμου
  • Η καλλιέργεια χαρακτήρα και προσωπικότητας μέσα στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας
  • Η αθλητική διαπαιδαγώγηση των ατόμων και ειδικά των παιδιών, με απώτερο στόχο την εξάλειψη της βίας από τον αθλητισμό
  • Η υγιής ενασχόληση της νεολαίας και η αποφυγή κακών συνηθειών, η μείωση της εγκληματικότητας, της χρήσης ναρκωτικών και η αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών προβλημάτων
  • Η κοινωνική συνοχή, η ανοχή και κατανόηση μεταξύ των πολιτών μέσα από τα προγράμματα άσκησης

 

Στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία, ώστε μέσα από την κίνηση να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

 

Δημιουργούμε προϋποθέσεις άθλησης και επανένταξης στην κοινωνία των φυλακισμένων και εξαρτημένων ατόμων.

 

Ακόμη προσφέρουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες στην Κύπρο να ενταχθούν ισότιμα στα  προγράμματα.

 

Τα μέλη του ΑΓΟ έχουν ξεπεράσει σύνδρομα, όπως η απομόνωση, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μοναξιά, η κατάθλιψη, η εσωστρέφεια.

 

Καθημερινά ακούμε πολλά θετικά σχόλια για τα πολλά οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή των μελών μας στο ΑΓΟ και με πόση λαχτάρα, περιμένουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα. Όλοι εμείς στη διαχείριση του ΑΓΟ νιώθουμε πολύ όμορφα βλέποντας τα μέλη μας  να συμμετέχουν, να ασκούνται, να χαμογελούν  και να ψυχαγωγούνται.

 

Η ανταμοιβή μας είναι να σας βλέπουμε να απολαμβάνετε τη συμμετοχή σας στο ΑΓΟ, να χαίρεστε, να αθλείστε, να διασκεδάζετε και να κάνετε καινούργιους φίλους. Να νιώθετε ότι το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους είναι η οικογένειά σας.

 

 

 

 ΕΦΗΣ ΜΟΥΖΟΥΡΟΥ – ΠΕΝΗΝΤΑΕΞ