ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΦΗΣ ΜΟΥΖΟΥΡΟΥ – ΠΕΝΗΝΤΑΕΞ

Το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους έχει συμπληρώσει τα χρόνια μιας ολόκληρης γενεάς ανθρώπων στο νησί μας. Έχει αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από όλο το φάσμα – κοινωνικό, οικονομικό, φυλετικό ηλικιακό, σωματικής ικανότητας.

Η μακροημέρευση και τα επιτυχή  αποτελέσματα αποτελούν τα εχέγγυα για το μέλλον του προγράμματος αυτού, ιδιαίτερα κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες που βιώνει η Κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Ο ΚΟΑ εφάρμοσε το ΑΓΟ προσδοκώντας να δημιουργήσει μία αθλητική κουλτούρα και παιδεία για όλους τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο νησί μας. Σήμερα η Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου δικαιούται να περηφανεύεται για τα επιτεύγματά της στον τομέα αυτό.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ

Το Πρόγραμμα ΑΓΟ, όχι μόνο εξελίχθηκε ποιοτικά άλλα γρήγορα απέσπασε την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του κόσμου, που έσπευσε να ενταχθεί σε αυτό, αποδεικνύοντας πως η υγεία , η σωματική και πνευματική ευεξία, άλλα και η ποιότητα ζωής είναι στις άμεσες προτεραιότητες του.

Ο μαζικός αθλητισμός:

  • είναι ευεργετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
  • βοηθά στην επικοινωνία
  • είναι μέσο βελτίωσης της υγείας
  • βοηθά στην ανάπτυξη της αθλητικής βάσης
  • βοηθά στην ανεύρεση ταλαντούχων παιδιών
  • ενισχύει την κοινωνική ένταξη ειδικών ομάδων
  • προσφέρει σωματική και ψυχική ισορροπία
  • προσφέρει ψυχαγωγία
  • είναι η διέξοδος της νεολαίας από την υποκινητική δουλειά της τεχνολογίας

Συνεχώς στοχεύουμε  στην ποσοτική και ποιοτική αύξηση των προγραμμάτων. Συνδέουμε το πρόγραμμα ΑΓΟ με τον αγωνιστικό αθλητισμό. Κύριος στόχος άλλα και προτεραιότητα μας είναι το παιδί και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε  τον αθλητισμό κομμάτι της ζωής του.

Τα τελευταία χρόνια δώσαμε καινούργιο χαρακτήρα στο πρόγραμμα, εντάσσοντας νέα αθλήματα όπως Sup, Kids athletics , ποδηλασία, Kangoo Jumps και Τρίαθλο. Στόχος μας για την συνέχεια είναι να ενταχθούν και εποχιακά αθλήματα όπως ορειβασία, χιονοδρομίες, αθλήματα στη φύση και στη θάλασσα.

Πολύ μεγάλη επιτυχία έχουν και τα προγράμματα για ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, νέους

και τα προγράμματα τρίτης ηλικίας.

Στηρίζουμε τα άτομα με ειδικές ικανότητες, ώστε μέσα από την κίνηση να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

Δημιουργούμε προϋποθέσεις άθλησης και επανένταξης στην κοινωνία των φυλακισμένων και εξαρτημένων ατόμων.

Προσφέρουμε δυνατότητα στους φιλοξενούμενους στην Κύπρο να ενταχθούν στα προγράμματα  ισότιμα.

Στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης που είναι ένας σημαντικός σκοπός του ΑΓΟ, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως αθλητικές επιδείξεις, εκδρομές, ψυχαγωγικές συγκεντρώσεις και πολλά άλλα.

Τα μέλη του ΑΓΟ έχουν ξεπεράσει σύνδρομα, όπως η απομόνωση, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μοναξιά, η κατάθλιψη, η εσωστρέφεια.

Καθημερινά ακούμε πολλά θετικά σχόλια για τα πολλά οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή των μελών μας στο ΑΓΟ  και με πόση λαχτάρα, περιμένουν το μάθημά τους.

Όλοι εμείς στη διαχείριση του ΑΓΟ νιώθουμε πολύ όμορφα  βλέποντας τα μέλη μας  να συμμετέχουν, να ασκούνται, να χαμογελούν  και να ψυχαγωγούνται.

Το σύνθημα μας και η υπόσχεση μας είναι όλοι εσείς να έρχεστε στο πρόγραμμα και να χαίρεστε, να αθλείστε, να διασκεδάζετε και να κερδίζετε καινούργιους φίλους και να νιώθετε το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους μια μεγάλη οικογένεια για εσάς.