Με επιτυχία το Σεμινάριο των Γυμναστών ΑΓΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό το Παγκύπριο Σεμινάριο των Γυμναστών του Προγράμματος  «Αθλητισμός Για Όλους».   Το σεμινάριο  περιελάμβανε διαλέξεις και πρακτική εφαρμογή.

Στο σεμινάριο επιμόρφωσης και τεχνικής κατάρτισης των γυμναστών, η Προϊσταμένη του Μαζικού Αθλητισμού κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ, Bsc, Msc ανέπτυξε το θέμα: Προετοιμασία μαθήματος και σωστή αξιοποίηση του Χρόνου.  Ανέλυσε μεταξύ άλλων  πώς θα γίνει η προετοιμασία του μαθήματος και αναφέρθηκε  στους σημαντικούς παράγοντες για μια επιτυχή και αποτελεσματική εκπαίδευση. Έκανε επίσης αναφορά  στον τρόπο διδασκαλίας και διαμόρφωσης του χώρου μαθήματος για την  καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου

Η  κ. Μικαέλλα Σπάντιου  Adapted physical education Lecturer (Bsc, Health Sc, M. Ed. Special Education) ανέπτυξε το θέμα: Αναγνώριση και διαχείριση παιδιών με αυτισμό το οποίο παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στους γυμναστές.

Οι Λειτουργοί του κεντρικού Γραφείου ΑΓΟ  κ.κ. Χάρης Φιλιππίδης Bsc,MBA και Γρηγόρης Νικηφόρου Bsc, MPA παρουσίασαν το θέμα: Διαδικασίες Προγράμματος , καθήκοντα – ευθύνες Γυμναστών Προγράμματος ΑΓΟ .

Στο πρακτικό μέρος του Σεμιναρίου, το οποίο χωρίστηκε σε θεματικές ενότητες, οι Γυμναστές παρουσίασαν τα θέματα: Οργάνωση χώρου – επίδειξη μαθήματος ΑΓΟ σε δημοτικά σχολεία, Παιδαγωγικά παιχνίδια και παιγνιώδεις ασκήσεις για παιδιά  5 – 7 χρονών  και πρόγραμμα Κυκλικής Γυμναστικής για ενήλικες. Τα εν λόγω θέματα παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία από τους Γυμναστές  Ανδρέα Ανδρέου, Σύζινου Ιωάννα,  Άντρη Χρυσάνθου, Ευγενία Ανδρέου,  Γιώτα Γαβριήλ και  Καφούρη  Δημήτρη αντίστοιχα. Τα προγράμματα που παρουσίασαν οι γυμναστές  είχαν μια  ποικιλία ασκήσεων με μπάλες, κώνους , στεφανάκια .

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

31 Ιανουαρίου 2019