Η Λεμεσός γιόρτασε το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους

Η Λεμεσός γιόρτασε την ετήσια εκδήλωση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» την Παρασκευή 22 Απριλίου στην παρουσία Πολιτειακών και Αθλητικών Αρχών και πέραν των 3.000 ατόμων.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τη Λεμεσό, τον Αθλητισμό μας και για το πρόγραμμα ΑΓΟ. Το γήπεδο πλημμύρισε από ζωντάνια και χαρά. Τα 700 μέλη του ΑΓΟ, μικροί και μεγάλοι, κάθε ηλικίας έσμιξαν μαζί και πρόσφεραν πλούσια προγράμματα, τα οποία εκτέλεσαν έξοχα  με την καθοδήγηση των γυμναστών τους και γέμισαν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο που τα παρακολούθησε και τους χειροκρότησε θερμά.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή. Τον χαιρετισμό του ΥΠΠ ανέγνωσε η Πρόεδρος του ΚΟΑ και μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ανέφερε τα εξής: «Η θεσμοθέτηση αυτών των εκδηλώσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαχρονική και επιτυχή πορεία του προγράμματος ΑΓΟ. Αποτελούν μάλιστα και μια καλή ευκαιρία για να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη και οι αξίες που προκύπτουν από την ενασχόληση με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό, ώστε οι πολίτες να υιοθετούν ένα υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής, ενσωματώνοντας την άσκηση στην καθημερινότητας τους.. Καλύτεροι  πρεσβευτές μετάδοσης αυτών των μηνυμάτων δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τα μέλη του προγράμματος ΑΓΟ. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει την αξία αυτών των προγραμμάτων και το δικαίωμα άθλησης που παρέχει σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σωματικής κατάστασης και ακεραιότητας, εθνικότητας, κοινωνικοοικονομικού και εκπαιδευτικού υπόβαθρου σωματικής άσκησης. Για αυτό και θα συνεχίσει να παρέχει συνεχή στήριξη στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, αλλά και σε νέες πολιτικές και πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας για τη βελτίωση της υγείας και την παροχή περισσότερων ευκαιριών αθλητικής ενασχόλησης».

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα τόνισε τη μεγάλη απήχηση και επιτυχία που έχει το πρόγραμμα του ΑΓΟ, ανάμεσα στον κόσμο για 31 χρόνια και μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Το μαζικό αυτό πρόγραμμα του ΚΟΑ έχει στέρεες βάσεις, πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί ένα καθόλα επιτυχημένο μαζικό αθλητικό μοντέλο.  Για αυτούς τους λόγους στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμό είμαστε περήφανοι γιατί το ΑΓΟ έχει μετατραπεί σε ένα αθλητικό κίνημα που έχει αγκαλιάσει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων στη χώρα μας, χωρίς οποιαδήποτε φυλετική, θρησκευτική, κοινωνική, ηλικιακή και οικονομική διάκριση και στην απουσία οποιουδήποτε σωματικού ή πνευματικού φραγμού. Καλύτεροι πρεσβευτές του προγράμματος αυτού είναι οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών, που πέρασαν από τις τάξεις του ΑΓΟ.  Πάγια πολιτική του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού είναι, μέσω του προγράμματος ΑΓΟ να προσφέρονται ευκαιρίες άθλησης σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων.». Συνεχίζοντας η Πρόεδρος του ΚΟΑ, είπε: «Οι 85 γυμναστές μας είναι η ψυχή και η καρδιά του προγράμματος  που καθημερινά γυμνάζουν 15.000 μέλη, σε 500 διαφορετικά κέντρα. Θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσοτέρων πολιτών, για να επωφεληθούν από τα ευεργετικά οφέλη του αθλητισμού. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ο Κοινωνικός Αθλητισμός και τα προγράμματα του ΚΟΑ θα συνεχίσουν να στηρίζονται σθεναρά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.  Θέτουμε ως στόχο τη συνεχή αναβάθμιση και παραπέρα μαζικοποίησή τους. Συγχαίρω την Υπεύθυνη του ΑΓΟ, τους Γυμναστές και την οργανωτική ομάδα του ΑΓΟ για το αξιόλογο έργο που επιτελούν και για την άρτια διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης, καθώς και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία της. Συγχαίρω επίσης τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους να ασχολούνται με τον αθλητισμό, και γενικά  όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκφράζω πολλές ευχαριστίες προς το διαχρονικό χορηγό του ΑΓΟ, την ΟΠΑΠ Κύπρου καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγκαλιάζει το πρόγραμμα αυτό».

Η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ στο καλωσόρισμα της είπε και τα ακόλουθα: «Το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους έχει γίνει συνώνυμο με τη ζωή πολλών από εμάς και κυρίως των δεκάδων γυμναστών και των μελών της διοίκησης του προγράμματος στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Με αγάπη και πάθος το υπηρετούμε, γιατί έχουμε πιστέψει στις δυνατότητές του αλλά και στις φιλόδοξες προοπτικές του. Και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα απτά αποτελέσματά του και τις ευεργετικές επιπτώσεις του στους ίδιους του πολίτες που το έχουν κάνει επιλογή της ζωής τους.».

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έλαβαν μέρος 700 άτομα (παιδιά και ενήλικες). Παρουσίασαν προγράμματα Ρυθμικής Γυμναστικής, Καράτε, Προσχολικής Ηιλικίας, Αεροβικής Γυμναστικής, και Γυμναστική για Ενήλικες και Γυμναστική για άτομα Τρίτης Ηλικίας και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ.κ. Ευθύμιος Δίπλαρος (ΔΗΣΥ), Ανδρέας Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), ο Δήμαρχος Μέσας Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, το Μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ κ. Δημήτρης Ιωάννου, ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού κ. Γιώργος Γιαλλουρίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ κ. Φίλιππος Σοφοκλέους, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών, η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού  του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου  Πενηνταέξ, η Πρέσβειρα Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Λειτουργοί του ΚΟΑ και άλλοι Πολιτειακοί και Αθλητικοί παράγοντες της Λεμεσού.

20160424 4 20160424 1 20160424 2 20160424 3