Ζωντάνια και μαζικότητα στο Παγκύπριο ποδοσφαιρικό τουρνουά Coca – Cola Cup – Αθλητισμός Για Όλους

Τη χαρά και την ικανοποίηση του εξέφρασε ο  Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης

Πηγή χαράς και ζωής είναι ο Αθλητισμός. Αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα και από την αθρόα συμμετοχή (πέραν των 1.200) παιδιών στο Παγκύπριο ποδοσφαιρικό τουρνουά, που διοργανώνεται από το πρόγραμμα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, «Αθλητισμός Για Όλους» σε συνεργασία με την CocaCola, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Η πρώτη φάση του τουρνουά έγινε το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και η τελική το Σάββατο 17 Μαΐου 2014. Οι αγώνες της τελικής φάσης θα διεξαχθούν στα βοηθητικά γήπεδα του Μακαρείου σταδίου στη Λευκωσία.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης στο χαιρετισμό του πριν την έναρξη των αγώνων εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση για την εξαιρετική επιτυχία του τουρνουά, με τη ζωντάνια και τη μαζικότητα των νεαρών παικτών στους αγώνες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, που βλέπουμε να υλοποιείται ο στόχος που  έχει θέσει το Διοικητικό μας Συμβούλιο, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Συνεχίζοντας ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε: «Με τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις προβάλουμε και τονίζουμε πως ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Και όσον αφορά τους Νέους μας, είναι μια υγιής διέξοδος που τους αποτρέπει να καταφεύγουν από αρνητικά φαινόμενα της κοινωνίας μας. Με τη διοργάνωση αυτού του τουρνουά προσδοκούμε να φέρουμε κοντά στον αθλητισμό, τους Έφηβους μας να μπουν στο γήπεδο, να αγωνιστούν σε συνθήκες άμιλλας και να κοινωνικοποιηθούν. Φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε τους Νέους μας, να γνωρίσουν τα ωφελήματα της άσκησης μέσα από το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο το ποδόσφαιρο».

Καταλήγοντας ο κ. Κ. Γεωργιάδης είπε: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες και στην εταιρεία CocaCola, για αυτή τη σημαντική συνεργασία μας, αφού μας δίνεται η ευκαιρία να διοργανώσουμε  για  πρώτη φορά στη χώρα μας εφηβικό ποδοσφαιρικό τουρνουά ανεξάρτητων ομάδων μίνι ποδοσφαίρου (5×5). Συγχαίρω επίσης την Οργανωτική ομάδα, τους γυμναστές του ΑΓΟ και όλους όσους βοηθούν στην επιτυχή διοργάνωση του τουρνουά. Ευχαριστούμε και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου που προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς».

Η Υπεύθυνη του προγράμματος CocaColaCup – Αθλητισμός Για Όλους Ελένη Σολωμού, ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη συνεργασία και ιδιαίτερα το πρόγραμμα ΑΓΟ για τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού τουρνουά, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 169 ομάδες και 1200 νεαροί ποδοσφαιριστές .

Στον τελικό  που θα γίνει  το Σάββατο,  17 Μαΐου 2014 στα βοηθητικά γήπεδα του Μακαρείου σταδίου  πέρασαν από κάθε κατηγορία και επαρχία οι πιο κάτω ομάδες.

Στις ηλικίες 12-13 από Λευκωσία πέρασαν οι ομάδες SANTOS και  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2 από Λάρνακα οι ομάδες ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΗΕΝΟΥ TIGER 2 και BLACK HEROES και από Λεμεσό οι ομάδες ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 2 και  ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΥΨΩΝΑ

Στις ηλικίες 14 -15  από Λευκωσία  πέρασαν οι ομάδες  ΔΟΞΑ  ΚΑΤΟΚΟΠΙΑΣ 1  και NICOSIA FC ΑΣΠΙΣ από Λάρνακα πέρασαν οι ομάδες ΑΠΕΛ 1 και ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΗΕΝΟΥ 2 και από Λεμεσό πέρασαν οι ομάδες ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ  2 και PREMIER ACADEMY  1

Στις ηλικίες 16-18 από Λευκωσία πέρασαν οι ομάδες ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1 και ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2 από Λάρνακα πέρασαν οι ομάδες ΑΣΥΛ και ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ και από Λεμεσό πέρασαν οι ομάδες ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ και Α Ε ΖΑΚΑΚΙΟΥ