ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟ «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Αθλητική πανδαισία στη Λευκωσία με την εορταστική εκδήλωση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κλειστό Γυμναστήριο  «Τάσσος Παπαδόπουλος» το Σάββατο 16 Απριλίου στην παρουσία Πολιτειακών και Αθλητικών Αρχών και πέραν των 3.500 ατόμων.

Ήταν μια μέρα αθλητικής γιορτής για το ΑΓΟ Λευκωσίας και το γήπεδο πλημμύρισε από ζωντάνια και χαρά. Τα 1.100 μέλη του ΑΓΟ, μικροί και μεγάλοι, κάθε ηλικίας έσμιξαν μαζί και πρόσφεραν πλούσια προγράμματα, τα οποία εκτέλεσαν έξοχα  με την καθοδήγηση των γυμναστών τους και γέμισαν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο που τα παρακολούθησε και χειροκρότησε θερμά τους συμμετέχοντες.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα τόνισε τη μεγάλη απήχηση και επιτυχία που έχει το πρόγραμμα του ΑΓΟ, ανάμεσα στον κόσμο για 31 χρόνια και μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Το μαζικό αυτό πρόγραμμα του ΚΟΑ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από παρόμοια προγράμματα σε αθλητικά αναπτυγμένες χώρες και θεωρείται και ένα από τα παλαιότερα, με διαχρονικά στέρεες βάσεις, πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί ένα καθόλα επιτυχημένο μαζικό αθλητικό μοντέλο.    Για αυτούς τους λόγους στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμό είμαστε περήφανοι γιατί το ΑΓΟ έχει μετατραπεί σε ένα αθλητικό κίνημα που έχει αγκαλιάσει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων στη χώρα μας, χωρίς οποιαδήποτε φυλετική, θρησκευτική, κοινωνική, ηλικιακή και οικονομική διάκριση και στην απουσία οποιουδήποτε σωματικού ή πνευματικού φραγμού. Καλύτεροι πρεσβευτές του προγράμματος αυτού είναι οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών, που πέρασαν από τις τάξεις του ΑΓΟ.  Πάγια πολιτική του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού είναι, μέσω του προγράμματος του Αθλητισμός Για Όλους, να προσφέρονται ευκαιρίες άθλησης σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων. Τα οφέλη από την άσκηση είναι ευδιάκριτα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

Συνεχίζοντας η Πρόεδρος του ΚΟΑ, είπε: «Οι 85 γυμναστές μας είναι η ψυχή και η καρδιά του προγράμματος  που καθημερινά γυμνάζουν 15.000 μέλη, σε 500 διαφορετικά κέντρα. Θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσοτέρων πολιτών, για να επωφεληθούν από τα ευεργετικά οφέλη του αθλητισμού. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ο Κοινωνικός Αθλητισμός και τα προγράμματα του ΚΟΑ θα συνεχίσουν να στηρίζονται σθεναρά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.  Θέτουμε ως στόχο τη συνεχή αναβάθμιση και παραπέρα μαζικοποίησή τους. Συγχαίρω την Υπεύθυνη του ΑΓΟ, τους Γυμναστές και την οργανωτική ομάδα του ΑΓΟ για το αξιόλογο έργο που επιτελούν και για την άρτια διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης, καθώς και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία της. Συγχαίρω επίσης τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους να ασχολούνται με τον αθλητισμό, και γενικά  όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκφράζω πολλές ευχαριστίες προς το διαχρονικό χορηγό του ΑΓΟ, την ΟΠΑΠ Κύπρου καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγκαλιάζει το πρόγραμμα αυτό».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνστατίνος Γιωρκάτζης, στο χαιρετισμό του τόνισε και τα εξής: «Μέσα στην απλότητα του, το ΑΓΟ προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην κοινωνία ,μας;, κάτι πολύ σημαντικό. Την ένταξη μικρών και μεγάλων στον αθλητισμό και κυριότερα στην ενθάρρυνση  και τον παραδειγματισμό τους προς ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Ως Δήμοι Λευκωσίας, φιλοξενούμε σειρά προγραμμάτων του ΑΓΟ στους Δήμους μας γιατί πιστεύουμε στον Μαζικό Αθλητισμό, ως ουσιαστική κοινωνική επένδυση. Ο Αθλητισμός βελτιώνει την  ποιότητα ζωής των ανθρώπων.  Από τη δική μας πλευρά προωθούμε τη δημιουργία σύγχρονης αθλητικής υποδομής, η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων και της τοπικής κοινωνίας. Το αθλητικό πνεύμα καλλιεργείται άλλωστε από τις μικρές ηλικίες» Ο Δήμαρχος Λευκωσίας καταλήγοντας ευχαρίστησε και συγχάρηκε την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ και γενικά  όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης του ΑΓΟ».

Παρόν στην εκδήλωση του ΑΓΟ και ο Μέγας Χορηγός του προγράμματος η ΟΠΑΠ Κύπρου. Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρη Αλετράρης στο χαιρετισμό του είπε και τα εξής: «Πριν ένα ακριβώς χρόνο, σε αυτό εδώ το στάδιο και στην ίδια εκδήλωση του ΑΓΟ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέτρεψε την ΟΠΑΠ Κύπρου να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο, ιδιαίτερα στους τομείς που οι πόροι της Πολιτείας δεν αρκούν. Ανταποκρινόμαστε στην προτροπή του Προέδρου, ανταποκρινόμαστε και στις προσδοκίες των ανθρώπων της Κύπρου., μέσα από την κοινωνική μας δράση σε όλους τους τομείς. Η συνεργασία μας με τον ΚΟΑ ομολογεί την αμφίδρομη διάθεση να συνεχίσουμε την πορεία μας που μαζί αρχίσαμε το 1969».

Η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ στο καλωσόρισμα της είπε και τα ακόλουθα: «Το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους έχει γίνει συνώνυμο με τη ζωή πολλών από εμάς και κυρίως των δεκάδων γυμναστών και των μελών της διοίκησης του προγράμματος στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Με αγάπη και πάθος το υπηρετούμε, γιατί έχουμε πιστέψει στις δυνατότητές του αλλά και στις φιλόδοξες προοπτικές του. Και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα απτά αποτελέσματά του και τις ευεργετικές επιπτώσεις του στους ίδιους του πολίτες που το έχουν κάνει επιλογή της ζωής τους.».

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έλαβαν μέρος 1.100 άτομα (παιδιά και ενήλικες). Παρουσίασαν προγράμματα Ρυθμικής Γυμναστικής, Ταεκβοντό, Ενόργανης Γυμναστικής, Προδημοτικής Εκπαίδευσης, Αεροβικής Γυμναστικής, και Γυμναστική για άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Λευκωσίας και Έγκωμης. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ζαχαρίας Κυριάκου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης και Χρίστος Ορφανίδης, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και του ΑΣΑΕΦ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών, η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού  του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου  Πενηνταέξ, η Πρέσβειρα Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Λειτουργοί του ΚΟΑ και άλλοι παράγοντες.

20160417%203[1] 20160417%202[1] 20160417%205[1] 20160417%201[1] 20160417%2016[1] 20160417%2015[1] 20160417%208[1] 20160417%209[1] 20160417%2010[1] 20160417%2011[1] 20160417%2012[1] 20160417%2013[1] 20160417%207[1] 20160417%206[1] 20160417%205[1] 20160417%204[1] 20160417%203[1] 20160417%202[1]