Coca-Cola Cup 2016, Αθλητισμός Για Όλους

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων διοργανώσεων, το Σύστημα της Coca-Cola στην Κύπρο σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, προχωρά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, στη διοργάνωση του «CocaCola Cup, Αθλητισμός Για Όλους».

To πρόγραμμα αφορά στην ποδοσφαιρική διοργάνωση 5×5, και καλούνται παίκτες ηλικίας 12-18 ετών, να συμμετάσχουν, να ζήσουν τη χαρά του ποδοσφαίρου και της ομαδικότητας, να αγωνιστούν και να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Στόχος του προγράμματος είναι να προάγει τη σημασία του αθλητισμού και να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής. Η στήριξη του Coca-Cola Cup από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού μέσω του Προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους» συμβάλλει αποτελεσματικά στην υλοποίηση του. Σήμερα, που η τεχνολογία αιχμαλωτίζει την προσοχή των νέων όλο και περισσότερο, είναι σημαντικό να τους προσφέρονται ευκαιρίες που τους βοηθούν να εντάξουν την κίνηση και την άθληση στη ζωή τους, συνδυάζοντάς την φυσικά με τη διασκέδαση παρέα με τους φίλους τους!

Πρεσβευτής του 3ου Προγράμματος Coca-Cola Cup, Αθλητισμός Για Όλους αναλαμβάνει ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας Χρίστος Μαραγκός.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί: 5/10 οι ημιτελικοί και 12/10 οι τελικοί.

Η διαδικασία εγγραφών ξεκινά την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Το Coca-ColaCup ξεκίνησε στο Μεξικό το 1998 και από τότε έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 1.000.000 έφηβοι και νέοι. Παίζεται ήδη σε 16 χώρες της Ευρώπης, στις περισσότερες υπό την αιγίδα της πολιτείας.

 

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΑ

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης μιλώντας στη διάσκεψη ανέφερε και τα εξής:

Σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Κυπριακού

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους σε συνεργασία με την Coca Cola, διοργανώνουν για τρίτη χρονιά το εφηβικό ποδοσφαιρικό τουρνουά ανεξάρτητων ομάδων μίνι ποδοσφαίρου (5×5). Το τουρνουά αυτό φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τους νέους ηλικίας 12-18 ετών να γνωρίσουν τα ωφελήματα της άσκησης μέσα από το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, το ποδόσφαιρο. Στοχεύει στην αφομοίωση και υιοθέτηση ενός πιο ενεργού και υγιεινού τρόπου διαβίωσης, καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι συνεχίζεται η στενή συνεργασία με την  Coca Cola, για την οποία και οι δύο πλευρές αισθάνονται περηφάνια. Η αποδοτική συνεργασία μας με την Coca Cola, χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνετε περισσότερο, πάνω σε γερές βάσεις. Ως ΚΟΑ ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τέτοιες συνεργασίες, οι οποίες είναι προς όφελος του αθλητισμού μας. Στόχος και της φετινής διοργάνωσης είναι  το μήνυμα της υγιούς αθλητικής ενασχόλησης μέσω του λαοφιλέστερου ομαδικού αθλήματος, του ποδοσφαίρου, να αγγίξει μεγαλύτερη μάζα συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους», του ΚΟΑ είναι το κορυφαίο και ισχυρό Εθνικό μας πρόγραμμα, με 15.000 μέλη, ηλικίας από τεσσάρων μέχρι ενενήντα χρόνων. Είναι το πρόγραμμα που αγκάλιασε με αγάπη το σύνολο του Κυπριακού λαού.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την εταιρεία Λανίτης για τη συνεργασία της με το Πρόγραμμα ΑΓΟ στη διοργάνωση του Τουρνουά. Οι συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προσθέτουν δυναμική στις προσπάθειες του Οργανισμού να μεταδώσει το μήνυμα της συμμετοχής στον αθλητισμό και την φυσική δραστηριότητα.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την  Προϊσταμένη και το προσωπικό του  Προγράμματος ΑΓΟ για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του όλου Τουρνουά καθώς επίσης το Πρόγραμμα Αθλητισμός στα σώματα Ασφαλείας και το Πρόγραμμα ΕΣΥΑΑ, ενώ ξεχωριστές ευχαριστίες απευθύνω στον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου για αφιλοκερδή συμμετοχή των μελών του στις διαιτησίες των αγώνων.

20160916%203 20160916%202