Αθλητικές Καλοκαιρινές Δραστηριότητες ΑΓΟ

Ακόμα μια χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα Αθλητικές Καλοκαιρινές Δραστηριότητες, του προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους των Επαρχείων  Λευκωσίας και Λεμεσού. Προγράμματα για τα οποία ο Κυπριακός Οργανισμός νιώθει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, βλέποντας τους στόχους του να υλοποιούνται, με την αθρόα συμμετοχή των παιδιών στην αθλητική ενασχόληση.

Οι αθλητικές δραστηριότητες  έγιναν  στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης»  στο στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία», στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» και στο «Τσίρειο Κολυμβητήριο»  τον μήνα Ιούλιο  και  συμμετείχαν  420  παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 13 χρονών, υπό την καθοδήγηση 30 γυμναστών.

Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν και να διδαχτούν  σε αθλήματα όπως, Κολύμβηση, Καλαθόσφαιρα,  Ταε Κβο Ντο, Μπάτμιντον,  Ποδόσφαιρο, Χορό, Πινγκ-Πονγκ, Τένις, ενώ  ψυχαγωγήθηκαν και σε επιτραπέζια παιχνίδια. Είχαν επίσης την ευκαιρία  να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε όχι τόσο διαδεδομένα αθλήματα όπως, Τοξοβολία, Ξιφασκία, Ιστιοπλοΐα, Σκοποβολή, Ενόργανη και Κανό  μέσα από τις εκδρομές που  διοργανώθηκαν, στους αθλητικούς χώρους των πιο πάνω αθλημάτων.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο 10o Φεστιβάλ Αθλητικών Δραστηριοτήτων που διοργανώθηκε στην παραλία του ΚΟΤ και στην Παραλία στις Φοινικούδες στη Λάρνακα, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν  αθλήματα παραλίας .

Τα θετικά σχόλια  τόσο των  παιδιών, όσο και των γονιών  είναι η ανταμοιβή για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από την οργανωτική ομάδα του ΑΓΟ, ούτως ώστε τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα, να αποκτήσουν καινούργιες εμπειρίες και να κοινωνικοποιηθούν.